Saturday, 24 May 2014

Allah tetap bersama kita

Assalamualaikum,, begitu cepat masa berjalan.. sedar sedar je,, kita dah nak masuk uni,sambung stpm,, poli,, dan sebagainya kan? Rasa macam semalam je kita masuk Form1.. Baru kenal.. Masuk kelas bawak beg besar besar penuh dengan buku.. Tak reti nak tiggal bawah meja lagi.. Haha.. Lawak pulak rasa zaman sakai sakai tuh.. hihi

Jikalau kita tak nak perpisahan,, maka jangan hadir dalam pertemuan.. Tetapi takdir Allah telah menemukan kita semua kan?? Perpisahan tidak menjarakkan hubungan kasih sayang antara insan.. itulah kehebatan cinta yang Allah beri dalam diri seorang manusia.. CINTA KEPADA SAHABAT.. itu adalah satu nikmat dan anugerah kan?

Dalam 2 tahun,3 tahun,4 tahun,5 tahun, satu tahun sekali pun dengan korang semua,, macam2 kita dah lalui bersama.. Tergilicir and jatuh depan koridor??? HAHAHA.. standard kan... satu aras gelakk.. lawakk.. Iron pastu  tudung terbakar?? Standard,, Iron dipersalahkan... haha.. Sambut bezday simbah air campur benda tak patut... penah rasa kan??Best tak?? hihi..  Kasut hilang kena sorok.. haha.. Piqa Roz .. tabah maa~~ Pinjam tudung,baju,gayung semua tuh.. Biasalah kan... haha.. Malam malam sembang sampai pukul 2.. (actually,,, ngumpat+gossip budak2 asrama) ..hehe. Kat bilik study tido?? Opss,, terkantoi.. tapy banyak kali buat.. Haha.. semua tuh aku ingat.. Senanye Banyak lagi kenangan indah aku pernah rasa dengan korang.. Thanks hadir dalam hidup aku..

Kemana korang pergi pun,, Aku sentiasa ingat korang semua.. Kerana kasih sayang yang kita bina tuh adalah KERANA ALLAH...

Sebelum korang melangkah ke alam lain...

Ingat pesanan Aku nih..

                                                        SURAT CINTA BUAT SEMUA

-->  Jaga Solat
       Pastikan Solat AWAL WAKTU.. Jangan sebab gadget semua tuh, kita lupa siapa yang memberikan kita nikmat.. Nanti Try lah carik pahala solat berjemaah yee..

--> Tak mau banyak ngumpat ngumpat dah
       Tak puas hati, simpan dalam hati and tegur secara berhikmah.. ok? Thumbs up pless..! haha.. Kadang2 terlepas jugak .. ye tak?

--> Jangan lupa mathurat
      Sengguk sengguk pun.. baca je mathurat..

--> Study nanti tak mau dah stress stress
     Stress pun senyum je,, kita nak dapat ilmu mana boleh monyok monyok.. tak cute! haha..

--> Sujud syukur tiap tiap hari (Hope Sangat)
      Lepas solat fardu terus je buat.. amalkan..

--> Amalkan Surah Kahfi ,, and jangan lupew al Mulk sebelum tidur...
      Panjang pendek lain citer

--> Tak mau makan banyak-banyak dah
      Lepas nih sapa mau masuk minang hang?? haha.. ~pesanan dari tv3.. hihi

--> Jaga Aurat, Jaga Mata, Jaga Hati
      Mana kita pergi pun,, jaga penampilan kita,, Mata nih.. Jangan tajam sangat.. Silap silap nanti.. hangpa kahwin dulu.. apa citar.. haha.. (buat kenduri jangan lupe ajak aku)

--> Ini paling penting.. Pi mana2 -- INGAT ALLAH 
      Biar lekat dalam otak.. betul2 lekat.. Ingat taw!!

--> Ni special,, --> Ingat besday Aq.. hihi
      2/7 nih.. :D

Tu saja..Aq sentiasa ingat korang.. Jangan lupew tuh..

Hannan,,
 tak mau sedih sedih je..jangan nangis nangis dah..  be strong!! ko boleh stam tuh.. Stam banyak peluang taw! Trust 2 his plan!! ok??

Marni,,
Terima kasih Marni.. Aku tak sangka kau akan rapat dengan kitorang.. Thanks sgt sgt.. Nak tawu satu benda tak?? Hati kau lembut sangat.. jangan gelak,, jangak buat muka.. belasah kang!! haha

Zack,,
haha.. tak mula lagi dah gelak.. sbb ko nih suke buat orang ketawa.. haha.. Tapi aku tahu,, pasti ada hati yang terluka kan?? Aq nih suka psiko orang.. haha.. disebalik senyuman ko tuh.. Ade rahsia.. Aku tahu tuh

Pipah,,
Rindu kat ko yang manja manja nih.. haha.. suka sangat senyum..

Kayrune,,
Terima kasih sangat sangat  wujud dalam hidup kite yee,, Kad besday, kad raya, and hadiah kayrune bagi tuh,, still simpan and tak guna lagi taw!! sayang nak guna.. hihi.. Dengar citer mintak jepun.. How??

Farahanim,,
Untunglarr dah jejak jordon..Jeles I taw! haha.. Jumpa kat PJ nanti.

Farah Hanim,,
Awak membebel comel sangat.. haha.. mengajuk lagi comel.. rindu kau.. haha.. elok elok belajar nanti..

Farhana,,
Kau kalau citer,, memang gempaq! Semangat gila dengar cerita kau.. haha.. macam tonton filem..macam menusuk and real la.. Aku tak tahu kau terima uia ke tak.. hope ko terima laa.. hihi..

Piqa ishaq,
Banyak sangat mulut! Imaginasi tinggi.. tapi aku yakin,, kau boleh lagi berjaya dari aku.. aku nampak bakat kau.. Jangat ingat tut tut lagi..haha..

Piqa Roz,
Nak sambung mana? Stam ke Upsi? Buat pilihan yang tepat taw! Garang garang kau pun.. kalau muke tu buat buat comel.. aduhh... aku pun boleh cair weyh.. (xdek keje) . Tapi kata kata and nasihat kau,, selalu aku ingat and pegang!

Aisyah Zakaria,
Cabaran yang datang,, kau kena tabah! Kawan buat macam mana kat kau pun.. Tabah weyh.. Allah tahu segala galanya.. Stam buat elok elok..

Aisyah Razali,
Kau nih.. memang jujur.. menusuk gila.. Tapi hati kau memang baik.. tabik gile! Pesanan kau semua aku ingat.. satu lagi,,yakin kat diri sendiri.. Tak mau putus asa taw! Jangan mengalah..

Anisa,,
Pengawas 5 Istiq maii.. haha.. habaq sikit, hang tuh banyak mulut naa.. ceria cek tengok muka tuh.. haha..

Najah,,
Untuk kau nih,,, macam macam aq nak nasihat..ceyh.. tak adalah.. satu je,, lepas nih tak mau nanges banyak sangat dah.. Kuat taw!! Kau nih,, nampak je lembut,, sekali marah.. semua hang terajang,, sume larii taw..

Areda,,
Exco disiplin coming... lari!!! haha.. nasihat kau,, semua aku pegang.. garang garang pun,, comeyh bukan main.. jeles aq comey comey nih.. haha..

Tuan,,
Asal kau comel sangat?? haha.. banyak kasi opinion bagus kat aq.. thanks yo! banyak ilmu ko share..

Piqa Omar,,
Pencil Pilot?? nak lawan? haha.. kurangkan main game taw! Tak mau stado jee.. Kau kalau marah,, bikin cuak,, tapy aq buat buat cool.. hihi.. kawal marah tu taw

Faezah,
woooh!! Comel nih.. bape tahun satu dorm.. gile la kalau tak kenal kau.. thanks banyak nasihat aq.. walaupun aq banyak melawan! haha..

Dayah,,
Lepas nih.. jaga masa tau.. kalau bole buat jadual harian.. Study elok2

Ana,,
Haha,, senyum je tawu,, Aku sokong FREE PALASTINE.. haha..

Pina,,
Lu punya lesung pipit,, asal dlm sgt?? wa jeles taw! comel sgt.. haha.. ada masalah lepas nih share share la yee

Korang,, Terima kasih jadi kawan aq,, Doakan aku berjaya taw!! Ingat semua pesanan aq..

Minta maaf kalau aku ada banyak sakitkan hati korang,, sesape aq ada hutang,, mintak lah yee..

















Sunday, 30 March 2014

Ronok~

Assalamualaikum..

Hope sume sihat..

Ary tuh adala kitorang keluar sikit pi alamanda,, well,, nak ajak sume xleh pulak.. sume busy.. so,, kitorg ni je la yang pegi.. Apapun..wayang citer best!! huhu..Kartun maa~

Macam bese lah,, klau dah hang nih,, memang tempat bowling no 1 kan..that is it! Kitorang layan bowling jugak okayh.. Hope korang ronok la usya2 gambar bujet cute kitorang..

#Aku tawu,, Ada haty yang jeles uh!! hehhe




Bowling :)



Jeles???


Sedapp tuh!!

Nak?








Friday, 13 December 2013

Makan Malam ~~

Assalamualaikum ^^ hee

Mlm lpas abes je bhase arab ade wat jamuan sikit..
Besttt sngattt tunggu ayam .
Even lame pon..
Still akn mnjadi knangan indah yg terakhir buat f5 mkn same2..uhukk 
Tapi insyaAllah..P
Panjang umur nnti kite jumpe lah lagi...
Mane lah thu kan jumpe korang time korang kawen nnti ke..hee
Kad jangan lupe yaww.. 
Sentiase menunggu nak makan nasi minyak korang :D


Ingat niehh..
InsyaAllah , pertemuan kita tidak berhenti disini sahaja..
Kalau tak sempat berjumpa di dunia..
Allah akan susun semula pertemuan kita di syurga..

 Semuanye muke menunggu ayam~



 Atoto , comelnyeee :)

Semua buat muke comell..
Awwww :*





 Silakan makannn :D



 Kembar ~
Kadang2 aku pon salah panggil nme diorang .
Sorry ehh..hehe ^^

Peace ^^v

Semoga jalinan ukhuwah kite smpai ke syurga ye sahabat semua ^^
Sayang korang ketat2 . :*

Sunday, 8 December 2013

Merdeka!!

Firstly,,Assalamualaikum wbt,,,

Hari ni kitorang nak share kitorang pergi enjoyy,,, Baru lepas perikse terus enjoy,, nampak tak tu,, dah terlebih merdeka tu,, Tapi paperpun,, nie lah kenangan yang paling best,, n kenangan last kitorang bersama,, kitorang harap persahabatan kitorang ni selama-lamanya kerana Allah Taala,, Amin sikit~~

Kitorang hangout nilai lepas habis jer paper bahasa arab semalamnya,,

Macam2 la kitorang main,, Paling best karaoke lah,, yang paling lawak,, kitorang tak macam karok da,, Rasanya dah macam menjerit jer kat bilik tu,, paperpown,, memang fun gilalah,, nak tengok gambar,,

Wait,, tunggu load dulu yee,,,

                                                                     load............

                                                              loading...................................

                                                                         hush!!!

                                                                      Bowling






















                                                 Rehat bersama kit kat jap~~ celolo




                                                                 Karaoke











                                                                  
Opss!! trtnggal,, hehe ^^